Чланови литерарне секције и  другари који похађају додатну наставу из српског језика и током школске 2015/2016. године су веома вредни. Ево како су нас известили о свом досадашњем раду:

„У првом полугодишту смо обележили 100 година од рођења Бранка Ћопића, великог дечијег песника и писца, чија дела од првог разреда читамо са великим задовољством. Потом смо осмислили и уз много труда направили систематизацију наших знања о падежима и тако, надамо се, другарима олакшали ову тешку наставну област. И нисмо се на томе зауставили. Наш вечити проблем - ПРАВОПИС, више неће бити проблем. Дуго смо размишљали како да досадна правила која тешко памтимо учинимо занимљивим, а онда смо захваљујући Бојану Јокановићу и његовим карикатурама, дошли на идеју да у помоћ позовемо његовог Сизифа. Од тада смо писменији, барем се надамо. Историја језика је веома занимљива област, али се подаци лако измешају. Тако смо решили да све систематизујемо на једном месту , а наставници смо чврсто обећали да нећемо вирити при изради контролних  задатака.

Свакодневно имате прилике да читате наше литерарне радове - ако је тема инспиративна, заиста није тешко. Пробајте и ви“. 

Поводом стогодишњице рођења Бранка Ћопића чланови литерарне секције направили су пано посвећен омиљеном дечијем писцу

    

Ученици који похађају додатну наставу из српског језика направили су паное везане за историју српског језика, значења и службу падежа у српском језику

              

 

Иди на врх