У оквиру активности обогаћеног једносменског рада под називом "Играјмо се у школи", ученици Горње и Доње Бадање имали су прилику да одиграју необичну партију познате друштвене игре Не љути се, човече, у пколском дворишту, на отвореном. Они су уживали и забавили се, а уједно и схватили значај друштвених игара за друштвени живот. Видео записе и фотографије са ове активности можете погледати на линку у наставку. 

 

 

Ове школске године пројекат обогаћеног једносменског рада реализује се у издвојеном одељењу Доња Бадања, а у њему учествују ученици млађих и старијих разреда издвојених одељења Доње и Горње Бадање. Ученици се у великом броју одазивају и учествују у активностима које обухватају различите области: културу, уметност, слободне активности, физичку активност, одговоран однос према здрављу и свом окружењу.

У ЗДРАВОМ ТЕЛУ ЗДРАВ ДУХ

Приликом ове активности, ученици се упознају са темама које прожимају вежбање, здравље, правилну исхрану и животну средину. Фотографије са активности можете огледати у галерији.

У ЗДРАВОМ ТЕЛУ ЗДРАВ ДУХ

 

ФОЛКЛОР

Ученици се упознају са културом, традицијом, обичајима, нематеријалним наслеђем различитих крајева наше земље кроз игру традиционалног кола. Упознају одлике и изражајне могућности појединих инструмената, развијају потребу за разумевањем, слушањем и доживљавањем дела класичне, традиционалне и музике уопште.

ФОЛКЛОР

 

ФУТСАЛ И СТОНИ ТЕНИС

 Ученици уче правила и играју тенис и мали фудбал у школском дворишту или учионици, у зависности од временских прилика. Међусобно се надмећу и развијају такмичарски дух. Током године учествују на турнирима и организују одељењска такмичења. 

ФУТСАЛ И СТОНИ ТЕНИС

 

ЛИКОВЊАЦИ

Ученици се упознају са различитим ликовним техникама и основним средствима ликовног изражавања. Уче о правилном начину коришћења цртачких материјала. Уз одговарајућа сазнања ученици треба да допринесу и естетици школског простора кроз задатке осликавања и уређења. 

ЛИКОВЊАЦИ

 

ИГРАЈМО СЕ У ШКОЛИ

Кроз упознавање и играње друштвених игара и квизова различитих врста који ће се реализовати у оквиру ове активности, ученици ће упознати један, за њих нов вид такмичења и забаве. Активност ће се реализовати кроз разне активности као што су играње земљописа, мице, шаха, одржавања квиза на отвореном и слично.

ИГРАЈМО СЕ У ШКОЛИ

Ученици ИО ДОња Бадања у оквиру Обогаћеног једносменског рада искористили су лепо време за физичку припрему из области футсала за предстојећи турнир у Текеришу поводом Дана школе. Тактичким комбинацијама и игром 2:2 ученици побољшавају међусобну сарадњу у игри и своје психофизичке способности неопходне за игру футсала. 

mali fudbal mali fudbal 1

У оквиру пројекта Обогаћеног једносменског рада, а на активности под називом Магични свет природе, ученици су са наставницом биологије Братиславом Добрић израдили веома занимљиве и лепе кућице за птице које су потом постављене у школско двориште матичне школе у Текеришу и у ИО Доња Бадања. 

kucice ptice tekeris kucice ptice dbadanja

 

 

На данашњим часовима ОЈР-а ученици ИО Доња Бадања су, уз асистенцију предметних наставника, израдили пано о својим активностима током првог полугодишта. Реч је о активностима Вежбањем до здравља и Игром кроз прошлост. На паноу су приказане различите активности током којих су ученици имали прилику да искажу своје афинитете према спорту, игри и различитим догађајима и феноменима прошлости. 

pano1 pano2

pano3 pano4  

У оквиру обогаћене једносменске активности Футсал и стони тенис, ученици у издвојеном одељењу Доња Бадања имали су прилику да играју појединачне мечеве стоног тениса на новом столу који им је обезбедила школа. Ученици су били веома задовољни и мотивисани за игру због новог стола. 

стони тенис2 стони тенис1

У прилогу можете погледати фотографије са активности Обогаћеног једносменског рада који се и ове школске године реализује у Текеришу и Доњој Бадањи.

СТВАРАЛАЦ - РАДОЗНАЛАЦ

МАГИЧНИ СВЕТ ПРИРОДЕ

НЕ УЧИШ ЗА ОЦЕНЕ, ВЕЋ ЗА ЖИВОТ

МАЛИ ФУДБАЛ И СТОНИ ТЕНИС

СНАЂИМО СЕ У ПРИРОДИ

Ученици  старијих разреда су радили зоолошке збирке птица, користећи њихове рожне творевине-перје. Такође, радили су и моделе грађе ћелија користећи стиропор, пластелин, темпере и водене боје. Активности су протекле у радној и позитивној атмосфери. 

ОЈР био 3 resize ОЈР био 4 resize

ОЈР био 1 resize ОЈР био 2 resize

У прилогу можете погледати албуме са фотографијама са активности Обогаћеног једносменског рада из Текериша и ИО Доња Бадања у школској 2021/2022. години.

IMG_20211029_091848873---.jpg   IMG-0f54f99fc96e3b29ab3eda9b960f4f2c-V.jpg

Игром до здравља

Дечија маштаоница

Фолклор

Луткарско позориште

Кад се вредне руке сложе, све се може

Раздрагано Степино позориштанце

Мали фудбал и стони тенис

Sport header

ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД

ТЕКЕРИШ

  РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ  II ПОЛУГОДИШТЕ  ШК. 2021/22. година

Време реализације Назив активности Име и презиме наставника Начин реализације Групе ученика
Непосредно Онлајн
ПОНЕДЕЉАК „Игром до здравља“ Александар Ристановић 13:20 – 15:20 часова / Ученици млађих и старијих разреда
„Дечија маштаоница“ Милена Јаковљевић-Антић 13:20 – 15:20 часова / Ученици млађих и старијих разреда
„Српски језик од А до Ш“ Сања Радонић 13:20 – 14:20 часова / Ученици старијих разреда
СРЕДА „Фолклор“ Мирјана Панић 13:20 – 15:20 часова / Ученици млађих и старијих разреда
„Игром до здравља“ Александар Ристановић 13:20 – 15:20 часова / Ученици млађих и старијих разреда
Maтематика није баук“ Милена Јаковљевић-Антић 13:20 – 15:20 часова / Ученици млађих и старијих разреда

ИО ДОЊА БАДАЊА

  РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ  II ПОЛУГОДИШТЕ  ШК. 2021/22. година

 

Време реализације Назив активности Име и презиме наставника Начин реализације Групе ученика
Непосредно Онлајн
УТОРАК „Фолклор“ Мирјана Панић 12:30 – 14:30 часова / Ученици млађих и старијих разреда
„Мали фудбал и стони тенис“ Горан Арсић 12:30 – 14:30 часова / Ученици старијих разреда
„Уради домаћи на занимљив начин“ Жељана Лазаревић 12:30 – 14:30 часова / Ученици млађих разреда

ЧЕТВРТАК

 

„Кад се вредне руке сложе, све се може“ Жељана Лазаревић 12:30 – 14:30 часова / Ученици млађих и старијих разреда
„Раздрагано Степино позориштанце“ Љубиша Радовановић 12:30 – 13:30 часова / Ученици млађих и старијих разреда

Страна 1 од 2

Иди на врх