Дана 27. јануара традиционално је у ИО Горња Бадања обележена школска слава Свети Сава. Тим поводом уприличена је приредба у којој су учествовали ученици млађих и старијих разреда овог издвојеног одељења, а програму су присуствовали наставници, родитељи и остали мештани који су са друге стране позорнице бодрили наше ученике и награђивали их аплаузима.

Програм су водиле ученице осмог разреда Мирјана Југовић и Јована Станић, а отпочет је наступом хора и извођењем Химне Светом Сави, након чега је прочитана и беседа Стефана Немање „Завештање језика“ коју је забележио сам Свети Сава слушајући оца који је тада био на самртној постељи.

Стихове наших познатих песника о Светом Сави, међу којима су Десанка Максимовић, Матија Бећковић, Васко Попа и Алекса Шантић, говорило је седам ученика, а ти стихови су били испреплетани са драмским комадима „Свети Сава помаже сиромашној породици“ и „Свети Сава и голубица“ које су припремили ученици старијих разреда и „Свети Сава гради прозоре“ који су припремили ученици млађих разреда ИО Горња Бадања.

Први драмски комад су нам дочарали Милица Драгојевић и Бошко Павловић (ученици шестог разреда), Синиша Стевановић (ученик осмог разреда) и Мирјана Југовић у улози наратора (ученица осмог разреда).

У другом комаду учествовали су Валентина Ђермановић и Бошко Павловић (ученици шестог разреда), Урош Павловић и Владимир Ђурђевић (ученици седмог разреда) заједно са Јованом Станић (ученицом осмог разреда) у улози наратора.

Драмски комад „Свети Сава гради прозоре“ припремили су сви ученици млађих разреда заједно.

Приредба је завршена сплетом сачињеним од песама Васка Попе посвећених Светом Сави, који је говорила група ученика свих разреда смењујући се наизменично.

Фотографије можете погледати ОВДЕ

Иди на врх