У недељу 27. јануара 2019. ученици, особље школе као и бројни родитељи и други гости окупили су се да заједнички прославе Савиндан, славу свих српских школа и просветних установа.

У матичној школи прослава је започела Химном „Боже правде“ коју је извео Хор школе предвођен Предрагом Вујићем, наставником музичке културе.

Програм је вешто водила ученица осмог разреда, Слађана Станојловић.

Ученици млађих разреда  Јелене Васиљевић и Татијане Марковић извели су низ рецитација у славу првог српског учитеља и побрали највише аплауза.

 Драмски рецитал „Хлеб и босиљак“ успешно су извели ученици старијих разреда који су се заиста потрудили да нам на причајући легенде о Светом Сави истовремено дочарају лепоту традиционалног српског обичаја-прослављања славе. Рецитал су припремили узпомоћ наставнице српског језика Јованка Грујичић-Милер.

 Песму о керуши“ Сергеја Јесењина и  на руском и српском језику говориле су ученице: Снежана Станојевић, Марија Стевановић и Слађана Матић. Припремиле су их наставнице руског језика Гордана Миладиновић и Сања Јагодић.

У организацији Црвеног крста из Лознице сви ученици млађих разреда и предшколци добили су пакетиће.

Захваљујемо свим гостима који су својим присуством указали поштовање нашој школи као и свим ученицима, наставницима и помоћном особљу  који су помогли у реализацији свечаности. 

Фотографије са прославе можете погледати   О В Д Е 

Иди на врх