У ОШ “СТЕПА СТЕПАНОВИЋ” У ТЕКЕРИШУ - Заједно у борби против короне

 

Нова школска година за ученике и запослене у ОШ “Степа Степановић” у Текеришу почела је као и у свим другим школама, уз скраћене часове и поштовање свих прописаних епидемиолошких мера. Али они нису допустили да због ванредних околности ову школску годину памте само по ковиду-19 и маскама

- Трудимо се да се не осећамо тескобно под маскама и у сталном страху од лоших вести са телевизије, радија, из новина или непосредног окружења. Нашли смо начина да бавећи се лепим стварима, наш боравак у школи учинимо поучним, забавним и лековитим -  каже за ЛН Јованка Грујичић Милер, директорка ОШ “Степа Степановић” у Текеришу која у свом саставу има и четири издвојена одељења, осморазредна у Горњој и Доњој Бадањи  и четвороразредна  у Трбосиљу и Горњој Сипуљи.

Сами су се, како каже, потрудили да се у својој школи осећају пријатно. У свим школама поправили су и офарбали клацкалице, љуљашке и пењалице. У сарадњи са родитељима у ИО у Горњој  Сипуљи и Трбосиљу, обезбедили су нове клацкалице и засадили јесење руже.

Током септембра и октобра ученици и већи број наставника и домари укључили су се у акцију “Уредимо школско двориште”. Занимљивим игрицама осликани су плочници у Текеришу, Трбосиљу и Горњој Бадањи, а веселим и препознатљивим мотивима и фасаде у издвојеном одељењу у Доњој Бадањи. Нису заборављене ни жардињере на којима су ученици у оквиру пројекта “Обогаћеног једносменског рада” успешно савладали методу прављења мозаика од стакла. Овај пројекат омогућио је заинтересованим ученицима да обнове и допуне своја интересовања из историје, географије, биологије и музичке културе.

Како каже директорка, захваљујуђи ентузијазму и сјајним идејама ученика и наставника и несебичној помођи домара, у овој школи су на различите начине обележили “Дечју недељу”, “Месец књиге”, почетак јесени, “Дан јабука”, ноћ вештица... Правили су и музичке инструменте, цртали српске манастире, трчали, стигли и на такмичење у стоном тенису.

- Наше школске зграде су старе и дотрајале, али без обзира на мали број ученика, локална самоуправа сваке године издваја средства како би се настава у њима одвијала безбедно. Највише радова ове године имали смо током августа када је захваљујуђи додатним средствима из градске касе, у потпуности промењен кров на школи у ИО у Доњој Бадањи а изливене су и  нове стазе. Захваљујуђи сарадњи са Канцеларијом за младе, замењене су и  табле за кошеве, офарбани стубови на спортским теренима у Доњој и Горњој Бадањи и  набављена нова мрежа за одбојку - каже Грујичић Милерова.

Како каже, два случаја заразе вирусом ковид-19 колико су до сада имали, прихватили су као неминовност. Ипак, нису допустили да због оваквих околности ову школску годину памте само по ковиду-19 и маскама.

Извор: Лозничке новости

https://loznickenovosti.com/index.php/component/content/article/101-drustvo/16359-zajedno-u-borbi-protiv-korone-kovid19-tekeris-osnovna-skola?Itemid=101

Иди на врх