Традиционално, 27. јануара у ИО Доња Бадања обележена је школска слава - Савиндан, у нешто другачијим околностима у односу на претходне године, због превентивних епидемиолошких мера које су и даље на снази услед пандемије коронавируса која је и даље у току. У складу са тим, број особа које се истовремено налазе у просторији ограничен је на 15, тако да је приредба организована без присуства публике коју су увек чинили родитељи и мештани. Овога пута, у публици су били само предшколци који су пратили програм са својом васпитачицом, и наставници.

Најпре је уз присуство свештеника изломљен колач, у чему је учествовао и одређен број деце, а затим су сви присутни послужени житом. Након духовног, отпочео је уметнички део приредбе, Химном Светом Сави, која је овај пут слушана, али не и певана.

Ученици који су учествовали у програму смењивали су се на сцени како би се избегла беспотребна гужва, а учествовали су сви ученици млађих разреда и скоро сви ученици старији разреда, који су са учитељицом Миланком Игњатовић и наставницом српског језика Маријом Бабић припремили драмски комад (млађи разреди) и поетски сплет рецитација које се обухватале песме проистекле из пера наших највећих песника и духовника (старији разреди). Поред тога, ученици четвртог разреда интерпретирали су и делове из Завештања Стефана Немање, који су говорили о очувању српског језика. Све време, на платну је путем пројектора била приказана слика Светог Саве, а збивања на сцени пратила је музика коју је као музичку подлогу предложила наставница музичке културе Мирјана Панић

Програм је водила Катарина Марковић, ученица седмог разреда.

Ф О Т О Г Р А Ф И Ј Е   И З   ИО   Д О Њ А    Б А Д А Њ А

 

Иди на врх