27. јануара у матичној школи у Текеришу и у свим издвојеним одељењима обележена је школска слава Свети Сава пригодним програмом који су за овај дан спремили ученици свих разреда са својим учитељима и наставницима. 

У матичној школи, након ломљења колача, уследила је приредба коју су за директорку школе, наставнике, помоћно особље и своје родитеље и пријатеље који су били у публици припремали ученици свих разреда. Најпре су ученици млађих разреда говорили песме посвећене Светом Сави. Након подсећања на значај који Свети Сава има за нас и разумевање нас самих, уследио је рецитал посвећен Светом Сави и задужбинама Немањића. За крај је изведен кратак скеч "Свети Сава и ђаво" којим се ова приредба завршила уз жељу да нам до следеће године Савин пут буде путоказ који ћемо пратити. 

svsavatek svsava tek1

svsava tek3 sv sava tek 5sv sava tek 4

 

У ИО Доња Бадања са свештеником, ученицима и запосленима прослављена је школска слава. Ломљен је колач и испоштовани су народни обичаји, тамјан је замирисао и освежио школске просторије. Деци су подељени светосавски пакетићи, поклон Црвеног крста Лознице, а потом су ученици славу увеличали пригодним програмом у част Светог Саве, а на радост присутних гостију.

sv sava dbad svsava dbad1

svsava dbad2 sv sava dbad3

svsava dbad4 sv sava dbad5

 

Савиндан је уз ломљење колача и приредбу коју су извели ученици обележен и у ИО Горња Сипуља. 

IMG c06221f91cd299a01715c11baff8ee45 V  IMG 3f33cddb658c1f2b6eb0309f17748282 V

У ИО Горња Бадања ученици, запослени и родитељи такође су пригодном свечаношћу обележили школску славу Светог Саву.

Савиндан ГБ Савиндан ГБ1 

Савиндан ГБ2 Савиндан ГБ3

И у ИО Трбосиље Савиндан је обележен свечано, пригодним рецитацијама ученика у част Светог Саве.

trbosilje savindan rbosilje savindan1

trbosilje savindan3

 

 

Иди на врх