У складу са Смерницама које је на почетку школске године дало Министарство просвете у нашој школи испланирани су, а потом се једном месечно и одржавају тематски дани у старијим разредима. У првом полугодишту школске 2023/ 2024. године одржана су три тематска дана, а у наставку можете видети фотографије са неких од часова који су том приликом одржавани.

27. октобар - ВАЖНО ЈЕ ДА СМО БЕЗБЕДНИ

Текериш

На часу српског језика и књижевности ученице петог разреда утврђивале су стечено знање о вокативу и то на тај начин што су саме осмишљале реченице у којима ће употребити именицу у овом падежу и одређено безбедносно правило о понашању у школи, код куће или у саобраћају које познају и које сматрају значајним.

bezbednost tek

bezbednost tek1

ИО Доња и Горња Бадања

На часу српског језика и књижевности ученици су кроз дијалоге и текстове у вези са безбедношћу на интернету утврдили градиво у вези са обрађеним падежима, након чега су учествовали у квизу који се налази на страници Националног контакт центра за безбедност деце на интернету - Паметно и безбедно.

bezbednost db1

bezbednost gb1

16. новембар - БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ

ИО Горња Бадања

Ученице петог разреда вежбале су падеже кроз учење о толеранцији на часу утврђивања о падежима, а потом на часу обраде одломка "Мостова" Ива Андрића увиделе да је и толеранција вид моста који спаја људе. 

tolerancija gb

tolerancija gb1

tolerancija gb2

8. децембар - ПРАВА СВИХ НАС

Текериш

Ученици свих старијих разреда су поводом Дана људских права разговарали о томе колико добро познају своја права, али и обавезе, упознали се са Конвенцијом о правима детета, а потом заједно израдили креативни пано којим су истакли неколико људских права која је свако од њих сматрао посебно значајним, при том увиђајући да су сва људска права подједнако важна и значајна.

prava tek1 resize resize

prava tek2 resize resize

Иди на врх