У уторак  26. априла 2016. ученици, особље школе као и бројни гости окупили су се као и увек у ово доба године да заједнички прославимо Дан школе.

      Ученице Ивана Стевановић и Катарина Филиповић су најпре најавиле директора Милана Пауновића који je присутнима пожелео добродошлицу, а затим је наградио ученике и наставнике који су ове школске године на такмичењима освојили дипломе. Пригодни поклони уручени су и предузећима, организацијама и појединцима који су већ дуже време пријатељи школе. Посебну захвалност директор је изразио Миливоју Благојевићу, школском домару, за изузетну пожртвованост коју је показао у спречавању ширења пожара  у згради матичне школе.

           Друштво за неговање традиције ослободилачких ратова од 1912. до 1918.  традиционално је уручило награде нашим најбољим ученицима.

      Водитељке су најавиле почетак приредбе коју су и ове године припремили ученици старијих разреда из Текериша, Доње и Горње Бадање у сарадњи са својим наставницама: Јованком Грујичић-Милер, Маријом Лазић и Јеленом Угринић. Хор школе спремала је Мирјана Панић. Тако су ученици матичне школе у сарадњи са школским хором извели драматизовани одломак из романа „Шешир професора Косте Вујића“ Милована Витезовића, а ученици из Доње Бадање  драмски текст у адаптацији Ирене Златковић „Чудна нека зубобоља“. Горња Бадања се представила  једночинком „ Кирија“ Бранислава Нушића. 

        Највише аплауза побрали су, наравно, најмлађи разреди из Текериша који су заједно са предшколцима извели плесну тачку „Чисте руке“. Њих су предводиле учитељице Татијана Марковић и Весна Давидовски и васпитачица Миљана Стефановић.  Крај културног дела програма обележио је сплет фолклорних игара у извођењу ученика школе.

      У спортском делу програма такмичили су се фудбалери старијих разреда све три школе. Прво место освојили су ученици из Доње Бадање савладавши у финалу ученике из Текериша.

     Захваљујемо свим гостима који су својим присуством указали поштовање нашој школи као и свим ученицима, родитељима и наставницима  који су помогли реализацију свечаности. 

  Погледај фотографије

Иди на врх