10. април установљен је као дан сећања на Доситеја Обрадовића. Тог и наредних дана у нашој школи, матичној и свим њеним издвојеним одељењима, разноврсним и веома поучним и занимљивим активностима обележени су Доситејеви дани. Сви ученици млађих и старијих разреда погледали су кратак филм "Возљубљени ученици" и чули текст "Доситејеви дани" који их је ближе упознао са Доситејевим животом и значајем његовог дела. На часовима у данима који су следили, ученици су заједно са својим учитељима и наставницима реализовали друге активности којима су се упознали са животом и делом нашег највећег просветитеља. 

ТЕКЕРИШ

Ученици 6/1 су се на часу ликовне културе бавили калиграфским радом, упознавши се са њим, примењујући га и пишући гушчјим перима и уједно се на својеврстан начин приближили Доситејевом добу. Сви ученици старијих разреда заједно са наставницом географије ВЕсном Марјановић упознали су се са Доситејевим животом и радом кроз занимљиве едукативне картице. 

dositej tek3

dositej tek

dositej tek1

ТРБОСИЉЕ

Ученици ИО Трбосиље су поводом Доситејевих дана правили фигуре животиња и изводили луткарске представе за басне које су читали и слушали.

dositej trbosilje

ДОЊА БАДАЊА

dositej db

ГОРЊА БАДАЊА

dositej gb1

dositej gb2

ГОРЊА СИПУЉА

dositej sip

Иди на врх