У периоду од 7. до 10. маја у нашој школи је разним активностима обележена Недеља сећања и заједништва. Ученици млађих и старијих разреда  одавали су почаст жртвама из школе "Владислав Рибникар" и Дубоне и Малог Орашја, а активностима осмишљеним од стране наставника и реализованим у овом периоду развијали су хуманост, емпатију, поштовање и културу дијалога и заједништва. 

ТРБОСИЉЕ

 У ИО Трбосиље организована је заједничка акција Хуманост на делу. Ученици предшколске групе и другог и трећег разреда уз помоћ и подршку учитељице, помоћне раднице, наставнице енглеског језика и васпитачице прикупили су воће и поклоне као знак пажње најстаријим суграђанима. Циљ ове активности био је развој и промоција хуманости, емпатије, поштовања и дијалога. Баке и деке са одушевљењем су прихватили децу и њихове знакове пажње и разговарали са њима. 

secanje trb secanje trb1

secanje trb2 secanje trb3

secanje trb4 secanje trb5

ТЕКЕРИШ

Ученици старијих разреда одиграли су фудбалску утакмицу. Најпре су им наставници физичког васпитања и хемије објаснили разлог и значај обележавања Недеље сећања и заједништва, а потом су заједно с наставником физичког разговарали о фер-плеју, значају спорта и начинима на који он развија заједништво и другарство код ученика. 

secanje tek

secanje tek1

secanje tek2

20240510 131349

Ученици млађих разреда су у сарадњи са наставницом ликовне културе Маријом Жакић и учитељицом Јеленом Васиљевић организовали активности сликања, садње цвећа и улепшавања школског дворишта.

dvoriste

dvoriste1

dvoriste2

dvoriste3

ГОРЊА СИПУЉА

У ИО Горња Сипуља организована је акција усмерена на очување животне средине и природе, озелењавање и сређивање школског дворишта. 

secanje sip secanje sip1

ГОРЊА БАДАЊА

secanje gb secanje gb1

secanje gb2 secanje gb3

secanje gb4

ДОЊА БАДАЊА

10. маја ученици петог и седмог разреда у Доњој Бадањи учествовали су у једној занимљивој и креативној активности поводом Недеље сећања и заједништва. Наставнице Татијана Марковић и Марија Жакић најпре су ученицима пуштале Моцартову "Малу ноћну музику", затим је једна група ученика требало да се "заледи", док је друга оцртавала силуете које су касније сви заједно осликавали по слободном избору. 

zajedn DB zajedn db1

zajedn db2

zajedn db3

 

Иди на врх